rijbewijs be

Aanhanger rijden met dank aan rijbewijs BE

Sinds een aantal jaar hechten steeds meer mensen waarde aan veiligheid op de weg. Helaas zijn hier een aantal vervelende ongevallen aan vooraf te gaan. Om er in de toekomst voor te zorgen dat er zich zo min mogelijk onveilige situaties voordoen, is het van belang dat iedereen zijn of haar rijbewijs haalt. Dit geldt niet alleen voor het standaard autorijbewijs, maar daarnaast natuurlijk ook voor alle andere rijbewijzen, zoals het rijbewijs BE. Helaas weten veel mensen niet exact wat de voorwaarden zijn van het BE rijbewijs. 

rijbewijs be

Wanneer heb ik een BE rijbewijs nodig?

De kans is groot dat je al eens van het rijbewijs BE hebt gehoord, maar dat het nog niet helemaal duidelijk is wat dit rijbewijs BE nou eigenlijk inhoudt. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen, je bent immers niet de enige. Je dient een BE rijbewijs te hebben wanneer je een aanhanger met een gewicht boven de 750 kilo wilt besturen. Wanneer je het rijbewijs hebt behaalt, mag je een grotere aanhanger trekken.

rijbewijs be

Geen extra theorie leren

Ben je van plan om binnenkort je BE rijbewijs te gaan halen? Dan hoef je geen theorie examen af te leggen. Alle regels voor dit rijbewijs komen namelijk overeen met de regels van het standaard B rijbewijs. Je dient natuurlijk wel een praktijkexamen af te leggen. Echter, voordat je start met het volgen van de lessen, is het verstandig om eerste een proefles te volgen. Hierdoor weet je zeker dat het klikt tussen jou en de rijinstructeur. Daarnaast kun je tijdens deze proefles ook eens overleggen wat jouw wensen zijn. Zo zou je bijvoorbeeld eens kunnen kijken of je het rijbewijs op zeer korte termijn zou kunnen halen. Dit wordt ook wel de spoedcursus genoemd.