De verschillende motorverzekeringen

Koop je een motor, dan moet je -net zoals bij een auto- je motor verzekeren. Maar ook hier zijn veel verschillende verzekeringen waaruit je kunt kiezen. In dit artikel geven we je een inkijkje in wat er allemaal mogelijk is.

WA motorverzekering

De WA motorverzekering is verplicht. Iedereen die een motor op zijn of haar naam heeft staan dient zo’n verzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je toe doet aan een ander.

WA+ motorverzekering

De WA+ motorverzekering wordt ook wel beperkt casco genoemd. Dit is een uitbreiding op de WA verzekering. Hiermee ben je ook verzekerd voor schades aan jouw motor. Bijvoorbeeld in het geval van diefstal of brand.

All risk motor verzekering

De all risk motorverzekering is de meest uitgebreide dekking. Hiermee verzeker je je tegen de schade die je toe doet aan een ander, maar ook aan jouw motor als gevolg van een ongeluk of vandalisme. Het maakt dan niet uit wie de schade heeft veroorzaakt, jij of een tegenpartij. Mits jij dit niet opzettelijk hebt gedaan uiteraard.

Speciale motorverzekeringen

Er bestaan ook speciale motorverzekeringen. Zo kun je een oldtimer motor verzekeren met een oldtimer motorverzekering, bestaat er een motor scooter verzekering, of bijvoorbeeld een verzekering voor een bepaald merk. Deze kunnen gunstig zijn voor jouw situatie. Laat je altijd goed informeren, en kijk welke dekking het beste bij jouw motor en situatie past! En onthoud: goedkoop is niet altijd duurkoop.

Daarnaast is het goed om te weten dat als je de motor hebt gekocht, en deze vervoert op bijvoorbeeld een kar, de motor niet automatisch verzekerd is tegen deze schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *