auto vervoer

De wereld rondom auto vervoer

Normaal gesproken kunnen auto’s gewoon rijden, toch is dit lang niet altijd het geval en het komt dan ook vaak zat voor dat er auto’s zijn die niet gereden kunnen of mogen worden. Er is hiervoor een hele grote wereld rondom auto vervoer, het kan bijvoorbeeld zijn dat je een auto moet vervoeren naar een apk keuring die nog nooit gebeurd is maar het kan ook zijn dat je een auto helemaal kapot hebt gereden en deze nog steeds naast de snelweg staat. Natuurlijk moet een auto niet naast de weg staan, hierdoor zijn er dan ook veel bedrijven die je kan bellen die voor jou de auto komen ophalen en wegslepen. In principe vervoer je dan ook een auto maar het houdt hier niet op, de wereld rondom het vervoeren van auto’s is nog veel groter dan de eerste denken. 

Een auto slepen 

Een van de manieren van auto vervoer is aan de hand van een auto slepen, wanneer je dit doet sleep e als het ware de auto achter een andere auto of wagen aan. Dit kan je in principe ook gewoon zelf doen met een sleeptouw maar je hebt ook sleepbedrijven die voertuigen hebben die speciaal gemaakt zijn voor dit soort situaties. Je ziet dan ook vaak dat deze manier van vervoer vooral wordt gebruikt bij pech en ongelukken. 

Aanhangers

Een van de andere opties die je hebt voor auto vervoer is aan de hand van een aanhanger, deze aanhangers moeten natuurlijk wel gemaakt zijn voor het vervoeren van auto’s. Dit soort aanhangers worden ook wel autoambulances genoemd. Je kan een auto gemakkelijk hier op rijden of trekken en vervolgens kan je met een andere auto net zoals een normale aanhanger vervoeren. Deze vorm van vervoer wordt dan ook veel gebruikt bij mensen die zelf hun auto een paar honderd kilometer willen vervoeren, denk hierbij aan een oldtimer die naar een autoshow gaat. 

Speciaal vervoer 

Auto’s worden gemaakt in een fabriek, al deze auto’s rijden vervolgens natuurlijk niet vanaf de fabriek in Duitsland hier naar Nederland om daar verkocht te worden. Hierdoor zijn er veel wagens en speciaal vervoer die gespecialiseerd zijn in auto vervoer. In veel gevallen zijn dit opleggers of vrachtwagens waar meerdere auto’s tegelijkertijd mee vervoerd kunnen worden, deze wagens rijden dan ook vaak tussen fabrieken en dealers van het merk. Hierdoor komen er ook geen kilometers op de wagens en blijven ze goed nieuw. 

Grote markt 

Naast het feit dat je een hoop verschillende manieren hebt rondom auto vervoer is het gewoon een erg grote markt, er rijden namelijk erg veel auto’s op de weg en er komen telkens nieuwe auto’s bij en oudere auto’s die worden afgeschreven. Veel van deze auto’s moeten vervoerd worden en hierdoor is er dan ook een grote markt met veel bedrijven en een hoop geld rondom het vervoeren van auto’s. Wanneer je nagaat dat alle dealers nieuwe auto’s krijgen en waarschijnlijk over de hele wereld komen is het dan ook een groot logistiek netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *