weginspectie

Een kuil in de weg

Een kuil is een kuil in een weg. Wanneer het wegdek wordt gebroken en de materialen waaruit het wegdek bestaat worden verspreid, zullen er snijranden ontstaan.

Wat moet je doen als je een kuil in de openbare weg heeft?

Als je een kuil hebt die groot genoeg is en je ziet dat deze schade aan voertuigen heeft veroorzaakt, maak dan foto’s van de zichtbare schade en de kuil en noteer de locatie. Neem onmiddellijk contact op met weginspectie voor vervolgstappen en hulp bij het coördineren van reparaties.

weginspectie

Welke schade kan een kuil aan uw voertuig veroorzaken?

Hoewel de meeste voertuigen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zware wegomstandigheden, kan het rijden over een brede of diepe kuil met hoge snelheden of met een onjuiste bandenspanning de besturing, de ophanging of de afstelling van de geometrie van uw voertuig beschadigen. Tekenen van kuilschade zijn onder meer een trekkend gevoel in één richting, deuken in uw banden of velgen of een lage bandenspanning. In het ergste geval kan het raken van een kuil ertoe leiden dat je de controle over uw voertuig verliest en in botsing komt met een andere auto op de weg. Om dit alles te vermijden, zullen we vragen om snelheidsborden te maken voor automobilisten om de snelheid van hun voertuigen te verminderen (als er een vertraging is in de reparaties sinds de weginspectie).

Enkele tips voor automobilisten

  • Rem niet in een kuil. Een vastgelopen wiel zal altijd meer schade oplopen dan een bewegend wiel. Als een kuil niet kan worden vermeden, is het het beste om het rempedaal los te laten voor een botsing.
  • Banden moeten goed zijn opgepompt om het risico op schade te verminderen. Bij een te hard opgepompte band is de kans groter dat de structuur beschadigd raakt, terwijl een te zachte band ervoor kan zorgen dat het wiel verbuigt of breekt.
  • Het is daarom raadzaam om de parallelliteit van de wielen te laten controleren, omdat bij een storing de banden snel en voortijdig slijten.

Aarzel niet om ons advies te lezen en toe te passen waarom niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *