Hoe haal je het beste uit een ultrasoon reiniger?

Omdat er bij een ultrasoon reiniger gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven om luchtbelletjes te creëren voor het verwijderen van het hardnekkigst vuil, is het niet nodig om aan de slag te gaan met agressieve middelen. De reiniger dient alleen gevuld te worden met water en speciaal schoonmaakmiddel. Met een paar simpele stappen zal het resultaat nooit teleurstellen.

Kies de juiste schoonmaakvloeistof

Om het vuil uiteindelijk te verwijderen zal er gebruik gemaakt moeten worden van een schoonmaakvloeistof die een effectieve werking heeft. Voor vet en olieresten is er zo weer een andere vloeistof beschikbaar dan voor het schoonmaken van sieraden of glaswerk. Vraag dus altijd naar de mogelijkheden en wordt zo voorkomen dat het vuil niet naar tevredenheid wordt verwijderd. Het is verder aangeraden om de te reinigen voorwerpen in een aparte bak in de reiniger te plaatsen. Zo worden beschadigingen voorkomen en hoeft de vloeistof ook niet steeds vervangen te worden. Het vuil wordt namelijk in de aparte bak opgevangen en wordt deze methode gebruikt wanneer er een groot aantal objecten gereinigd moeten worden.

De nabehandeling is even belangrijk

Eenmaal uit de reiniger gehaald, zal de vloeistof weggespoeld moeten worden. Doe dat zorgvuldig om te voorkomen dat er zich een aanslag gaat vormen of er sprake zal zijn van oxidatie. Om er zeker van te zijn dat na het schoonspoelen al het water wordt verwijderd, kan er eventueel gebruik worden gemaakt van samengeperste lucht. Blaas zo al het vocht weg en komt de schoonmakende werking van de ultrasoon reiniger zo volledig tot uiting. Voordat er objecten in de reiniger worden gedaan, zal er wel eerst gekeken moeten worden of er geen delen bij zijn die beschadigd kunnen worden. Bij sieraden kan er zo sprake zijn van aan elkaar gelijmde of geverfde delen. Veelvuldig gebruik van de ultrasoon reiniger wordt in zulke gevallen afgeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *