autogarage Hilversum

Hoe vaak moet mijn auto naar de garage?

Je auto is je alles, hij brengt je overal waar je heen wilt en natuurlijk ben je er zuinig op. Helaas gaat een auto ook wel eens kapot. Dan is het tijd voor een vakman, zoals bij autogarage Hilversum. Maar wist je dat wachten tot het fout gaat je veel meer geld kost dan regelmatig een grote of kleine onderhoudsbeurt? Bovendien verkleint preventief onderhoud de kans op ongelukken, waardoor je medeweggebruikers ook een stuk veiliger zijn. Een goed onderhouden auto betekent minder ongelukken en minder verkeersdoden. Daarom wordt aangeraden om elke 12.000 kilometer de auto een beurt te geven. Als je per jaar minder kilometers over het asfalt maakt, is het verstandig in ieder geval jaarlijks een afspraak te maken bij de garage.

Tijd voor een kleine beurt

Zo’n dertig punten worden gecontroleerd bij een kleine onderhoudsbeurt. Dit zijn de meest kwetsbare onderdelen en het is noodzakelijk dat deze te allen tijde in topconditie functioneren. Hierbij kun je denken aan het controleren en waar nodig bijvullen van vloeistoffen en het controleren van de ruitenwissers, verlichting en bandenspanning. Door dit bij een professionele autogarage in Hilversum te laten doen weet je zeker dat je met een betrouwbaar voertuig de snelweg op kunt. En mocht er een klein probleempje zijn, ben je een stuk voordeliger uit door dit vroeg op te sporen. Uitstel maakt het immers erger en daarmee de reparatie ook duurder.

autogarage Hilversum

De grote beurt en APK

Tijdens de grote beurt wordt je heilige koe op ruim 80 punten aan grondige inspectie onderworpen, alles zodat jij veilig op de weg kunt blijven. Hoe jonger de auto is, hoe minder vaak een grote beurt nodig is. Overleg hierover gerust met de medewerkers van de garage, zij kennen jouw er goed genoeg voor om een objectief oordeel te kunnen geven. Of een grote beurt nodig is hangt af van de leeftijd van de auto, maar ook het aantal gereden kilometers en hoe vaak hij de afgelopen jaren in de garage is geweest voor preventief onderhoud of het verhelpen van mankementen. Uiteraard kun je zowel een grote als kleine beurt prima combineren met de APK, scheelt weer een tijdje in de garage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *