binnenspiegel dashcam

Hoe werkt een binnenspiegel dashcam?

Dit artikel gaat over dashcams die ook als binnenspiegel dienst doen. Maar eerst enige algemene informatie over dashcams.

binnenspiegel dashcam

Wat zijn dashcams

Dashcams zijn videocamera’s voor gebruik in de auto. Ze zijn bedoeld om beelden vast te leggen van wat voor, en eventueel ook achter, de auto gebeurt. De primaire reden voor het hebben van een dashcam is het opnemen van incidenten, waarbij je auto is betrokken. Bijvoorbeeld iemand opent ineens zijn autodeur en jij rijdt er tegenaan. Wie is dan schuldig? Dashcam-beelden van het gebeuren kunnen dan nuttig zijn. Daarnaast kan een dashcam bijzondere gebeurtenissen vastleggen, die je later wilt gebruiken. In de meeste gevallen worden beelden op een uitneembaar geheugenkaartje vastgelegd. Als dat kaartje vol is, dan overschrijven nieuwe opnames telkens de meest oude. Er zijn dashcams die wifi hebben en dan kan je beelden kopiĆ«ren naar bijvoorbeeld je smartphone zonder het geheugenkaartje uit de dashcam te nemen. Dashcams worden gemaakt voor plaatsing op het dashboard, of bevestiging op de voorruit of binnenspiegel. Over dat laatste type hebben we het in de volgende paragraaf.

Binnenspiegel dashcam

Zoals gezegd, wordt dit type dashcam op de binnenspiegel geplaatst en wordt dan als het ware de nieuwe spiegel. Qua locatie heeft dat als voordelen dat de dashcam geen zicht wegneemt en men van buiten de auto die niet makkelijk ziet. Behalve dat de spiegel van de dashcam dienst doet als vervanging van de eigenlijke spiegel, kunnen er ook beelden in worden geprojecteerd. Dat kunnen beelden zijn die worden/zijn opgenomen, maar ook bijvoorbeeld over het geheugen van de dashcam, de tijd, de snelheid van de auto en andere gegevens. En als de dashcam een GPS heeft een routekaartje. De spiegel kan een aanraakscherm zijn, zodat je de dashcam via dat scherm instelt of anders kan het bedieningsknopjes hebben. Voor het overige werkt een binnenspiegel dashcam in grote lijnen op de manier, zoals die in de vorige paragraaf is beschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *