Is particulier auto leasen goedkoop?

Een lease auto van de zaak is bijna uit het straatbeeld verdwenen en behoort tot de voltooid verleden tijd. In een niet zo ver verleden was auto leasen van de zaak trendy en een visitekaartje voor het bedrijf in kwestie. Maar dat opgehangen beeld is al lang achterhaald. Ook als particulier kan je de dag van vandaag auto leasen in plaats van een nieuwe auto of tweedehandswagen te kopen. Prive leasen biedt bovendien heel veel voordelen voor particulieren. Maar je zal je persoonlijke situatie goed moet wikken en wegen. Vooral op professioneel vlak moet je een stabiel inkomen hebben als je de optie van auto leasen overweegt. Het project particulier auto leasen valt of staat met de standvastigheid van je professionele zekerheid.

 Het prijskaartje van particulier auto leasen

Of prive auto leasen goedkoper is dan een auto aanschaffen hangt af van verschillende factoren. Om dit juist in te schatten zal je enkele berekeningen voor jezelf moeten maken. Zo zal je het aantal maanden van de looptijd van het leasecontract moeten vermenigvuldigen zodat je duidelijk weet hoeveel het totaalplaatje gaat kosten. Check vooral de eventuele andere kosten mee wanneer je een contract met een leasemaatschappij afsluit. Vooral de kilometervergoeding jaarlijks is vaak een heikel punt wat over het hoofd wordt gezien.

 De grootste voordelen van auto leasen

Dat auto leasen tal van voordelen heeft staat buiten kijf. Wie graag om de twee jaar met een nieuw automodel rondstruint, zit uitstekend gebeiteld met particulier auto leasen. Een ander pluspunt is dat je de wagen kunt bestellen volgens je eigen persoonlijke normen met de nodige bijkomende accessoires. Als je eventueel pech onderweg hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken. Alles wordt door de leasemaatschappij voor je gereld. Zij zorgen ervoor in het slechtste geval dat je met een vervangauto kunt autorijden. Dat is trouwens een van de hoofdredenen waarom auto leasen de jongste jaren booming business is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *