Met een kapotte fiets naar de fietsenspecialist

Het is niet meer dan normaal dat je fiets soms kapot gaat. Helaas doen vele mensen hem direct weg of kijken ze de komende jaren niet meer naar om. Dit is wel zonde van de fiets want een fiets kun je vaak nog wel meer mee dan dat je zelf denkt. Het is daarom zeker een idee om even goed te kijken en te zoeken wat je precies met een kapotte fiets kan.

Repareren

Het eerst wat in je naar boven komt als je het woord je kapot hoort is het feit dat je het wilt gaan repareren. Helaas doen heel erg veel mensen dit niet, omdat dit tijd kost en ze het misschien niet kunnen. Het beste is dan ook om een fietsenspecialistnaar je fiets te laten kijken. Deze mensen kunnen naar je fiets kijken en je vertellen wat er aan moet gebeuren. Soms zullen ze zeggen dat je het eventueel zelf ook kan oplossen en andere keren zullen zij het probleem voor je aanpakken. Het is in ieder geval erg fijn dat zij je zo goed kunnen helpen bij je kapotte fiets.

Wanneer je de fiets laat repareren zal je zelf een leenfiets kunnen aanschaffen of eventueel kunnen kijken of je er eentje bij iemand kan lenen. Je kan ook altijd aan de fietsenspecialist vragen of er eventueel een leenfiets beschikbaar is. Dit kan ook een groot voordeel zijn als je zelf even niets achter de hand hebt. Je zal dan ook kunnen kiezen om het een weekje of wat langer met de auto te doen, maar niet iedereen heeft een auto.

Hergebruiken

Wanneer je het niet ziet zitten om je fiets te laten maken door een fietsenspecialist,dan kun je er voor kiezen om je fiets te gaan hergebruiken. Sommige fietsen zijn bepaalde delen van kapot, maar dat betekent niet dat je de rest van de fiets niet meer zal kunnen gebruiken. Het makkelijkste is dan om je fiets uit elkaar te halen en te kijken wat je nog wel en wat je niet meer kan gebruiken. Op die manier kun je direct aan de slag met bijvoorbeeld een andere fiets.

Als een andere fiets bijvoorbeeld alleen het zadel kapot heeft, dan zal je het zadel van de oude fiets kunnen gebruiken. Zo zijn er allemaal kleine onderdelen die je eventueel zal kunnen gaan vervangen om het allemaal in orde te maken. Uiteindelijk heb je dan een helemaal goed werkende fiets. Soms zal je nog wat onderdelen bij moeten kopen, maar uiteindelijk zal je heel wat minder geld kwijt zijn dan wanneer je een volledige fiets moet kopen. Dit zijn allemaal dingen waar je eventueel werk van kan gaan maken. Het is uiteindelijk je eigen keuze hoe je het wilt aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *