Onderhandelen bij het kopen van een occasion

We zijn het in Nederland niet zo gewend om af te dingen op een bestaande prijs. Toch is zoiets bij een occasion kopen vaak heel normaal en het kan je veel geld besparen als je goed onderhandelt.

Onderhandelen bij het inruilen van je oude auto

Je wil jouw oude auto inruilen voor een occasion? Het beste ga je dan naar een garage die dealer is van het merk van jouw oude auto. Andere dealers zitten meestal niet te wachten op occasions van andere merken en zullen dan ook minder bieden voor jouw auto. Toch is het altijd beter om eerst je oude auto particulier te verkopen voordat je overgaat tot aankoop van een andere. Wanneer je niets in te ruilen hebt zal de dealer eerder geneigd zijn om in prijs te zakken.

Onderhandelen bij particuliere verkoper

Je hebt een occasion gezien die je graag zou willen hebben, maar vindt de prijs nog wat te hoog? Is het mogelijk om nog af te dingen en durf je dat ook? Bij particuliere verkoop is er bijna altijd wel een marge om af te dingen. De particuliere verkoper wil zijn auto graag kwijt, en zal in veel gevallen best bereid zijn een stukje met je mee te gaan in prijsverlaging. Het is belangrijk om niet meteen super enthousiast rond de betreffende auto heen te gaan lopen. Dan weet de verkoper dat jij de auto heel graag wil kopen en zal hij sneller geneigd zijn om vast te houden aan zijn verkoopprijs.

Doe vooraf onderzoek

Zoek online naar een prijs die een auto van dat merk ongeveer kost en bepaal voor jezelf een prijs vooraf. Laat je niet verleiden en blijf bij het bedrag dat je in je hoofd hebt. Er kunnen immers altijd nog onvoorziene kosten achteraan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *