geschikte motorkleding

Op zoek naar geschikte motorkleding

Sinds 1 november heb ik mijn motorrijbewijs gehaald! Erg blij mee, want het rijden op de motor is mij erg goed bevallen. Het is echt niet te vergelijken met een autorit. De motor geeft ontzettend veel vrijheid en ik kan dan ook niet wachten om in de zomer lekker naar het buitenland te touren. De Italiaanse bergen in met een paar vrienden. 

Als motorrijder heb je natuurlijk ook goede kleding nodig je beschermt. In deze blog gaan we hier op in. Ga je voor goedkope motorkleding of geef je liever wat meer geld uit? En heb je je eigen motor al of ga je nog op zoek naar een tweedehands motor

Meerdere soorten motorkleding

Motorkleding in er in overvloed beschikbaar. Motorkleding is te verkrijgen in het leer, textiel en kevlar. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat motorkleding vooral een goede bescherming biedt. Daarnaast is het (voor mij) belangrijk dat de kleding er goed uitziet én dat het comfortabel zit. 

Voor- en nadelen leren motorkleding 

Veel mensen kiezen voor leren motorkleding. In eerste instantie ben ik dan ook hier naar gaan kijken. Ik heb ook wat leren motorkleding gepast en ik moet zeggen, het zit comfortabel. Nadelig is echter dat leren motorkleding niet echt geschikt is in de regen. Je dient dus een regenpak onder je kleding aan te trekken. 

Motorkleding van textiel 

Motorkleding is ook verkrijgbaar in textiel. Textiel kan waterdicht gemaakt worden en textiel ventileert goed! 

Kevlar 

Ken je motorkleding van kevlar al? Kevlar wordt veel toegepast in jeans. Het lijkt daarbij of je een gewone spijkerbroek draagt op de motor. Motorkleding van kevlar biedt echter goede bescherming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *