Schademotor verkopen; minder uitdagend dan verwacht

Wanneer er sprake is van een schademotor, kunnen er verschillende oorzaken daar ten grondslag aan liggen. Het is wel belangrijk om te weten dat de verkoopwaarde er sterk van zal afhangen en moet er daarom ook handig op worden ingespeeld. Het zal er nooit ontbreken aan belangstelling voor schademotor omdat die gebruikt kan worden voor onderdelen en soms zelfs gewoon een complete reparatie zal ondergaan. Belangrijk is dat de motor wel zo voordelig als mogelijk van de hand kan worden gedaan.

Maar hoe wordt de waarde dan bepaald?

Het is bij een schademotor niet zo eenvoudig omdat er namelijk niet gekeken kan worden wat anderen voor een soortgelijk model vragen. Elke schade is apart en geldt dat ook voor de waardebepaling schademotor. Wanneer het duidelijk is wat er allemaal precies mis is door bijvoorbeeld een schaderapport ter beschikking te hebben, kan de waarde vrij nauwkeurig zelf benaderd worden. Een taxatierapport komt het beste uit, maar zijn de kosten eraan verbonden aan de hoge kant. Met een grote onzekerheid over de prijs die voor de schademotor gevraagd moet worden, zal het verkopen moeizaam verlopen. Het komt niet alleen daarop neer, maar zal ook de uiteindelijk verkregen prijs in meeste gevallen veel lager uitvallen dan verwacht.

Zo een schademotor is nog veel waard

Afhankelijk van de mate van schade vertegenwoordigd zo een motor nog een flinke waarde. Opmerkelijk veel belangstelling zal komen uit de richting van bedrijven. Die kunnen namelijk de reparaties een stuk goedkoper zelf uitvoeren en wordt de motor daarna vaak doorverkocht. De schademotor hoeft dus niet als een “weggevertje” worden beschouwd. Belangrijk is wel om in contact te komen met de juiste personen of bedrijven. Daar komt het voordeel erbij kijken om voor de verkoop de hulp in te roepen van een verkoopbedrijf. Met het uitgebreid netwerk die er dan ter beschikking staat, moet schademotor verkopen al gauw achter de rug zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *