Tips voor het veilig opslaan van goederen in het magazijn

In een magazijn kunnen veel producten en goederen worden opgeslagen. In de transport is het dan ook heel belangrijk dat deze producten en goederen op een veilige manier worden beheerd en opgeslagen in het magazijn. Daarom zijn er een aantal dingen die bedrijven kunnen doen om het magazijn zo veilig mogelijk te houden, zodat er geen ongelukken ontstaan op de werkvloer. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder, wij vertellen je er graag meer over in dit artikel!

Indeling magazijn

Ten eerste is de indeling van een magazijn erg belangrijk als het gaat om een goede werkomgeving. Zo raden we je aan om bepaalde delen en hoeken te maken in het magazijn voor speciale goederen, maar ook werkgereedschappen. Dit leggen we graag iets verder uit. Zo is het de bedoeling dat je in een magazijn een apart gedeelte maakt voor de goederen. Dit gedeelte kun je vervolgens ook weer opdelen in verschillende stukken, waarbij de goederen gesorteerd worden. Maak dus bijvoorbeeld een hoek met chemische goederen en zorg ervoor dat deze veilig opgeslagen zijn. Overige goederen die om een minder voorzichtige aanpak vragen, kunnen weer worden opgeslagen in een ander gedeelte. Verder kun je werkgereedschappen en voertuigen ook weer gescheiden houden. Dit voorkomt ongelukken en dat het magazijn heel chaotisch wordt.

Beleid magazijn

Verder is het belangrijk dat er bepaalde regels zijn voor het werken in een magazijn. Dit is beter voor de veiligheid van de werknemers. Denk bijvoorbeeld maar aan het dragen van een helm of het hebben van een certificaat voor het besturen van apparaten, zoals heftrucks bijvoorbeeld. Dit verkleint de kans op ongevallen op de werkvloer en zo kan het werk efficiënter worden uitgevoerd. Wil je meer weten over transport en opslag? Neem dan eens een kijkje op www.broekmanlogistics.com/nl/warehousing-distributie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *