Waar koop jij je auto?

Het moment staat voor veel mensen op de planning het kopen van een auto. Deze gebeurtenis brengt vaak lange discussies, veel overwegingen en een bepaalde smak geld met zich mee. Eén zaak die in ieder geval gemakkelijk kan worden opgelost middels dit artikel, is de vraag waar je de betreffende auto koopt. Er zijn verschillende mogelijkheden met elk verschillende risico’s en gevolgen. Lees dit artikel dus goed door in het proces van jouw zoektocht naar een passende auto!

Auto kopen bij de particulier

Over het algemeen liggen de prijzen van auto’s bij particulieren het laagst. Daarnaast ligt er de mogelijkheid voor onderhandeling en dergelijke. Een nadeel aan de aankoop van een auto bij een particulier is dat je eigenlijk helemaal niks van de verkoper mag en kan verwachten. De kans is groot dat deze persoon vrijwel geen kennis heeft van auto’s en je dus nooit volledig zeker zult weten wat je moet verwachten. Naast dit feit ligt er bij de aankoop van een auto bij een particulier totaal geen garantie. Zodra de betaling is gedaan, is de kans groot dat jullie elkaar nooit meer zult spreken. Dit is iets waar je bij een autodealer wel redelijk vanuit mag gaan. Een advies bij de aankoop van een tweedehands auto is dus ook om het direct voor een grote onderhoudsbeurt naar een garage te brengen. Deze specialisten stellen direct wat er wel en niet goed is aan de auto en zo ben jij meteen volledig op de hoogte van wat je precies hebt gekocht.

Een auto kopen bij een dealer

De dealer is in voorgaande alinea al even genoemd. Een dealer vertegenwoordigt een automerk. Je mag er dus ook vanuit gaan dat wanneer je een auto bij een dealer koopt, deze jou hier alles over kan vertellen en hij volledig op de hoogte is van de auto. Dealers verkopen trouwens vaak naast nieuwe, ook tweedehands auto’s. Een voordeel van de aankoop bij een dealer is dat er vrijwel altijd sprake is van een bepaalde garantie. Je weet dus wat je koopt.

Autobedrijf

Tot slot is er het autobedrijf. Een autobedrijf verkoopt vaak auto’s die dit bedrijf ook eerder al heeft ingekocht. Je weet op deze manier dat de auto waar jij geïnteresseerd in bent voor meer verkocht gaat worden dan de prijs waarvoor hij in de eerste instantie gekocht is. Een voordeel bij een autobedrijf is dat er een bepaalde garantie mee komt en je met pech, onderhoudsbeurten of overige reparaties gewoon bij dit bedrijf terecht kan zonder dat je de hoofdprijs betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *